
הורים רבים מתחבטים בסוגיה איזה סנדוויץ' להכין לילדים לבית הספר. מצד אחד יש את הטעמים האהובים על הילדים, אבל מצד שני ישנה המחשבה על בריאותם והרי לא כל מה שהם אוהבים גם נכון עבורם. בפרט מושם דגש רב בימינו על הגבלת כמויות הנתרן והסוכר בתזונה, ובנוסף יש לספק להם את כל אבות המזון הדרושים להתפתחותם.
שיקול נוסף הוא העובדה שבמקרים רבים אותם כריכים שהילדים אוכלים בבית הספר הם המזון היחיד עד שעות הצהריים המאוחרות יחסית, ואסור לשכוח שארוחת הבוקר היא רבת חשיבות ובפרט משפיעה על היכולות המוחיות. עוד כדאי לזכור שבימינו ילדים רבים נמנעים מאכילת בשר וחלקם גם הוציאו מהתפריט את הביצים ומוצרי החלב, והנה לכם עוד סיבה מדוע לא קל להורים למצוא כריך מזין, בריא ואיכותי עבור ילדיהם, מה גם שנדרש גיוון מסוים בבחירה.
לא לשכוח את הירקות
האתגר הוא בהחלט לא פשוט, אבל ניתן לעמוד במשימה.
ראשית, כדאי לוודא שבכל כריכי הילדים יהיו גם ירקות. אם אי אפשר להכניס את הירק אל בין פרוסות הלחם, שלחו איתו ירקות לצד הסנדוויץ'. ירקות מספקים לא רק ויטמינים ומינרלים יקרי ערך אלא גם יוצרים תחושת שובע (בזכות הסיבים התזונתיים) ומצמצמים את האכילה הלא נכונה של מזון נטול ערך תזונתי.
לחמים מדגנים מלאים
כשמכינים כריכים לילדים כדאי מאוד להרגיל אותם כבר מגיל צעיר ללחם מדגנים מלאים (או לחמנייה/ ג'בטה מחיטה מלאה).
לחמים אלה עשירים יותר בסיבים התזונתיים החשובים, ובסופו של דבר מדובר בטעם נרכש, כך שגם אם בהתחלה הילדים מסתייגים מהסנדוויצ'ים האלה, עד מהרה הם יגלו שהם טעימים לא פחות מאלה המבוססים על לחם לבן ופחות בריא.
דוגמאות של כריכים יצירתיים ובריאים
הכי חשוב מבחינת ההורים הוא להיות יצירתיים ולשלב כמה אבות מזון ביחד.
דוגמה לכך היא סנדוויץ' עם טחינה, ביצה קשה ומלפפון חמוץ, דוגמה שנייה היא לחמניית המבורגר עם קציצה (שבהחלט יכולה להיות גם קציצת ירקות או על בסיס פטריות), עוד אופציה היא כריכים עם טונה וירקות שהילדים אוהבים ומפעם לפעם אפשר לצ'פר את הזאטוטים עם כריך מתוק (למשל חמאת בוטנים, שיש בה גם ערך תזונתי מסוים).