
פירות יבשים מתקשרים אצל חלק מאיתנו בעיקר לחגיגות ט"ו בשבט, ופחות לאכילה סדירה עם תועלת בריאותית. במונח "פירות יבשים" אנו מתכוונים לתמרים, תאנים, משמש שזיפים צימוקים ועוד ועוד, כולל זנים מיובאים. רבים אוהבים לאכול פירות יבשים בצלחת או כתוספת (למשל עוגת צימוקים), אבל לא מודעים ליתרונות ולסכנות שטמונים בהם. למארזי פירות יבשים יש גם תפקיד במשלוחי מנות לפורים, מתנות לחג וכמובן באירועים חברתיים כמו ימי הולדת, אירועים משפחתיים, הרמות כוסית ובתור כיבוד לאירועים מקצועיים כמו כנסים וימי עיון. התועלת הבריאותית שבהם הופכת אותם אטרקטיביים ככיבוד עבור אורחים, בני משפחה וחברים, צעירים וגם מבוגרים.
>>> למידע נוסף בקרו באתר כליל הטבע
פירות יבשים יותר בריאים ממה שרבים חושבים, ולא נועדו לשמש רק כחטיפים בסיום הארוחה, או כתוספת או קינוח. יש בהם ערך רב מבחינה אנרגטית וחיסונית, והם מסייעים מאוד למי שעוסק בפעילות גופנית על בסיס קבוע. יש בהם ברזל (מסייע במניעת אנמיה ומועיל לשמירת ריכוז ועירנות), אשלגן (עוזר לשמירה על לחץ דם תקין ומסייע לחילוף החומרים) וסיבים תזונתיים (מועילים למערכת העיכול). פירות יבשים מכילים גם חומרים נוגדי חמצון אשר מסייעים בעיכוב תהליכי הזדקנות בגוף. יש בהם תועלת רבה למרות שהם יובשו ואיבדו חלק ניכר מהמים ומוויטמין C שהיה בהם. לכל פרי יבש יש יתרונות וחסרונות ומולץ לבדוק מהם לפני ההחלטה על רכישתו.
לעומת זאת אסור לשכוח שבפירות יבשים יש גם סיכונים בריאותיים. פירות יבשים מושכים את העין גם בגלל תוספת צבעי מאכל, ואלה אינם תורמים תבריאות. צבעי מאכל תעשייתיים מופקים גם מנפט ועלולים להזיק, ויש אנשים שמפתחים אלרגיה כלפיהם. צבעי מאכל טבעיים אינם מזיקים אולם תתקשו לזהות את ההבדלים ביניהם לבין צבעי מאכל תעשייתיים. אם יש לכם רגישות או דאגה כללית – כדאי לברר מראש האם הפרות היבשים מכילים צבעי מאכל ולוותר עליהם במקרה הצורך. בעיה מרכזית אחרת היא כמויות הסוכר בפירות המיובשים. בחלקם יש כמויות סוכר עצומות ואכילה קבועה שלהם תעלה מאוד את רמת הסוכר בדם שלכם. עדיף כבר לאכול שוקולד.