יועצת שינה לתינוקות – כן או לא?

החלטתם להביא ילד לעולם, גם אתם רוצים משפחה, המשכיות, לא להיות בודדים בעולם הזה וכדומה. יחד עם זאת, אף אחד לא הכין אתכם לשנים הראשונות של גידול ילדים, בקיעת שיניים, גזים, מחלות והמון חוסר בשעות שינה. הגורם המכריע, כל הורה רוצה לישון ולהרגיש רענן. הורים רבים מוכנים לעשות הכל כדי לישון ולעומת זאת יש הורים שספקנים בנושא ושואלים האם זה בכלל אפשרי. במאמר הבא אתייחס להיבטים הפיזיולוגים וההתנהגותיים.

מתי כדאי לפנות ליועצת שינה לתינוקות

עד גיל 5 חודשים אין מה לדבר על ייעוץ שינה לתינוקות, עברתם תשעה חודשים של הריון פחות או יותר, נולד לכם עולל מקסים ומתוק שישן, אוכל ובוכה. אתם מתעוררים בלילה בממוצע כל שעתיים ובמקרה הטוב כל שלוש שעות, אתם עייפים ומתקשים לעתים לתפקד ביום. חשוב להבין שארבעת החודשים הראשונים לאחר הלידה הם כמו טרימסטר רביעי של הריון, כאשר התינוק היה ברחם היו לו מים חמימים, אוכל זמין, והכי חשוב הוא היה רוב הזמן בתנועה ולא סטטי. התינוק שלנו נולד עובר וזקוק לכך שאנו נעניק לו את כל הדברים המדהימים האלה שהיו לו ברחם. לכן, חשוב להבין שעד גיל חמישה חודשים לא מומלץ להתחיל ייעוץ שינה וללמד את התינוק הרגלי שינה נכונים. בשלב הזה לתינוק אין את היכולת הפיזיולוגית ללמוד הירדמות עצמאית, רוב המערכות בגופו לא בשלות והורמון השינה עדיין לא מופרש  באופן  מאוזן בגופו. המתינו בסבלנות ואפשרו לתינוקכם להיות על הידיים, להרגיש את חום גופכם. הרבה פעמים תינוק בוכה והורים לא יודעים את הסיבה, מחליפים חיתול, מנסים להאכיל, לתת מוצץ כשבסך הכל התינוק רוצה וזקוק לתנועה. הרבה פעמים תנועה מרגיעה ומרדימה כפי שהתינוק היה רגיל ברחם, אפשרו את זה גם בלילה אם יש צורך. הכי חשוב לשמור על סבלנות ולהבין שמדובר על תקופה זמנית וככל שתענו לצרכי התינוק באופן הטוב ביותר, תקבלו תינוק עם ביטחון, רגוע ושלו.

הרגלי שינה אצל תינוקות – בגיל 5 חודשים

התינוק כבר בגיל 5 חודשים, זה הזמן לקרוא ליועצת שינה שתעשה לכם קצת סדר. אני שירי אוסטרובסקי יועצת שינה לתינוקות ממליצה להתחיל לעשות סדר יום ולהעניק הרגלי יום קבועים. לא תמיד מדובר על תהליך שינה, לעתים סדר יום נכון וכמה כלים לסיוע יעשו את העבודה ויעניקו לכם תינוק שישן בלילה. לתינוק בגיל 5 חודשים יש כבר את היכולת הפיזיולוגית להירדם עצמאית לרוב הן מבחינה התפתחותית שכבר מתחילים להתהפך ויכולים לבחור את התנוחה הנוחה לשינה, הן מבחינת הורמון השינה שמופרש בצורה מאוזנת בגוף ועוד. הדגש העיקרי, שתינוק מגיל 5 חודשים ומעלה זקוק לסדר קבוע שיעניק לו ביטחון ורוגע. תינוק שיודע למה לצפות, קל לו להתמודד עם המעברים מעירות לשינה. ולרוב אם אכל מספיק ביום, ישן מספיק ביום וקיבל מספיק זמן איכות עם הוריו, את רוב שעות השינה שלו ירכז בלילה. התינוק עדיין מתעורר בלילה למרות הכל, צריך לבחון באופן פרטני וכן לאפשר לגורם מקצועי לעזור לכם. שללתם שמדובר על בעיה בריאותית שיכולה לגרום להתעוררויות בלילה, כנראה שההתעוררות היא התנהגותית ויש מקום להתייעץ עם יועצת שינה שתעזור לכם להבין מה סיבת ההתעוררות וכיצד ניתן לסייע לתינוק לישון טוב יותר.

זכרו שינה טובה בלילה תורמת להתפתחות תקינה, תינוק רגוע, שלו ושמח.

שירי אוסטרובסקי יועצת שינה לתינוקות, לפרטים ולמידע נוסף התקשרו: 050-7919871 או כתבו אלי לכתובת מייל: Shiri@Shiri-Sleep.co.il

 

אודות כותב המאמר

פוסטים נבחרים