בימינו שירותי קייטרינג לא יכולים להציע לעורכי האירוע "רק" תפריט מגוון ומאכלים טעימים שהוכנו ביד אמן. כיום, במקרים רבים, נדרש גם קונספט, שהרי הציפיות של אורחי כל אירוע, פרטי או עסקי, גבוהות מאוד, וכמובן שמי שעורך את האירוע רוצה לענות על הציפיות.
אחת האופציות האפשריות היא תפריט שמבוסס על המטבח הארגנטינאי היצרי ועז הטעם. בפרט יציע אותה קייטרינג בירושלים למי ששורשיו נעוצים במדינה הדרום האמריקאית הגדולה.
בשר – והרבה
המטבח הארגנטינאי אוהב בשר – והרבה, ובהתאם גם קייטרינג ירושלמי שרוצה לבנות תפריט על בסיס מטבח זה חייב להיות בעל הבנה ומיומנות בהכנת מנות בשריות.
בין המנות הפופולריות במיוחד ניתן לציין את הצ'וריסו – נקניקייה מבשרו של חזיר שמתאפיינת בעובי מרשים ועסיסיות רבה, את הפאריז'אדה – מגוון בשרים שנצלו יחד על גריל, את האסאדו – צלעות בקר שנחתכו בחיתוך מיוחד (אסאדו הוא כידוע גם שיטת הצלייה על הגריל ולא רק מאכל ספציפי), את המוז'חס – שקדים; את הוסיו – סטייק שמבוסס על שריר הבטן של בקר, ועוד.
רוב הארגנטינאים מעדיפים דרגות עשייה גבוהות יחסית ואפילו וול דאן, אם כי מן הסתם כשמדובר באירוע בארץ תינתן לאורחים זכות הבחירה.
אמפנדה – אפשר גם בלי בשר
מאכל בולט נוסף של המטבח הארגנטינאי ושאותו ישמח גם קייטרינג בירושלים להכין עבורכם הוא האמפנדה – כיסון ממולא.
את כיסון הבצק ניתן לטגן או לאפות, לבחירת עורכי האירוע, והמילויים האפשריים הם בשר של עוף, גבינות וכן ירקות, כך שקייטרינגים ירושלמיים יכולים להכין אמפנדס גם לצמחונים ולטבעונים, שבשנים האחרונות כידוע מספרם נמצא במגמת עלייה כך שכיום כמעט שאין אירוע בלי אורחים שנמנעים ממזון מן החי.
צ'ורוס ואלפחורס של קייטרינג בירושלים
הארגנטינאים אוהבים מאוד ריבת חלב, וזהו גם הבסיס לקינוח המזוהה ביותר עם המטבח של המדינה הדרום אמריקאית הגדולה – אלפחורס.
אלפחור היא עוגייה שהיא למעשה סנדוויץ' – בתפקיד הפרוסות עוגיות חמאה ובתפקיד הממרח ריבת חלב (אם כי ישנן גם אלפחורס עם מילויים אחרים, לטובת הגיוון, כמו שוקולד, קוקוס ועוד).
קינוח אחר שעשוי להציע קייטרינג בירושלים הוא צ'ורוס, אם תרצו הגרסה הארגנטינאית לסופגניות שלנו ושמצופות בסוכר קינמון.