רוצים לקנות סכין ולא יודעים איך בוחרים סכין שף מקצועית? כאן נעבור על הפרמטרים החשובים ביותר!
מי בכלל צריך סכין שף מקצועית?
התשובה הברורה לשאלה זו היא שפים מקצועיים, ובעיקר כאלו שעובדים במסעדות ומטבחים תעשייתיים. אבל האמת היא, שלא רק הם! למעשה, גם כל מי שאוהב לבשל במטבח הביתי שלו יכול ליהנות מסכינים באיכות גבוהה, גם אם הבישולים מסתכמים בארוחת ערב מפנקת של פעם בשבוע.
תכלית
אחד המאפיינים הבולטים ביותר של סכיני השף הוא, שהן מיועדות לחיתוך של חומרים מסוימים. במידה ואתם נוהגים לבשל תבשילים עם מרכיבים מסוימים, בהחלט שווה לשקול לרכוש סכין ייעודיות. לעומת זאת, במידה ואתם אוהבים לבשל מאכלים מסוגים שונים, כדאי לשקול לרכוש סכינים רב תכליתיות, שיוכלו להקל עליכם בחיתוך של מוצרים שונים ומחומרים שונים.
להב הסכין
ללהב של הסכין שתבחרו יש משמעות גדולה מבחינת ההשפעה שלו על איכות החיתוך, כמו גם על ההנאה שתפיקו מתהליך הבישול. היות שכך, מומלץ לבחור סכין עם להב מתאים לצרכים שלכם. על פי רוב, טבחים ביתיים יזדקקו ללהבים קצרים יחסית, בעוד ששפים מקצועיים יעדיפו להבים ארוכים יותר.
ידית
פרמטר חשוב נוסף, שעונה על השאלה איך בוחרים סכין שף מקצועית הוא הידית של הסכין. בדומה ללהב, גם לידית יש השפעה על מידת ההנאה שלכם מהשימוש בה ומן הסתם, ככל שהיא תהיה נוחה יותר לאחיזה, כך תוכלו ליהנות ממנה יותר. לידיות של סכיני השף יש שני סוגים עיקריים: מערבית או יפנית. כשההבדל העיקרי ביניהן הוא, שהידית היפנית היא יותר קלת משקל ואילו הידית המערבים היא יותר חזקה ועמידה.
לסיכום
בכתוב לעיל עסקנו בשלושת הפרמטרים העיקריים, שנותנים מענה לשאלה איך בוחרים סכין שף מקצועית. אם כן, כשאתם באים לבחור סכין שף מקצועית למטבח שלכם, חשוב לבחור לפי הייעוד של הסכין, לפי הלהב שלה ולפי הידית שלה. בחירה לפי פרמטרים אלו ובהתאמה לצרכים שלכם, תהפוך את הבחירה שלכם למוצלחת ותאפשר לכם הנאה מקסימלית מהבישול, בין אם הוא מקצועי ובין אם הוא חובבני.